I made this widget at MyFlashFetish.com.

Countdown Timer


I made this widget at MyFlashFetish.com.

21 June 2009

Welcome home....

06.06.09 (sabtu)
aku pun pergi ke show room untuk ambik kete yg aku booking..

dh habis semua urusan dgn salesman aku pun mula memegang stering dan membawa jentera honda yg br aku ambik td keluar dari showroom.

ini kali pertama aku memandu kereta honda sendiri.

so kat sini ada sedikit info yg boleh aku share dgn kamu semua..

kete aku model Honda City 1.5 iV-Tec (E)

model nie merupakan saingan sengit dgn model TOYOTA VIOS 1.5 VVTi



apa yg menarik dgn Honda City nie??

1.minyak paling penuh blh isi RM60 aje.
(tak payah cita2 nk isi lebih sbb mmg akan melimpah)


2.minyak mmg blh dikatakan jimat RM60 (minyak) = 560km
(tu pun klu ko bwk 90 ke 100 klu ko bawak
pelahan aku ra
se tak gerak kut meter minyak)

3.mempunyai pick up utk potong pd bila2 mase
termasuk semasa naik bukit.
mcm mane nk potong?
kita guna shift paddle + and - just tekan buton.


4.handling dia mmg baik,bila corner mmg lap habis,senyap,and
selesa bila pandu jauh..
kete nie dia takde meter suhu.
cuma ada indicator je.


5.dapat free service sehingga 40000km and free
batteri utk 3tahun


6.seat blakang blh laras,kusyen tak akan serap air
walaupn air tumpah,and
ruang boot dia blh dikatakan luas.

7.Bila nk bukat tangki minyak u all kena guna remote,dia tak
de kunci atau suis kat dlm kete.

(bunyi mcm best,tp klu remote rosak,pk
2 lh sendiri)

8.sensor alarm yg bagus.

(klu tingkap tbuka,bila dh lock.cuba ma
sukan jari
dlm ruang cermin yg terbuka,kete berbunyi


Apa yg tak menarik dgn Honda City nie??

1.dia tak de lock automatik

(contoh bila first time drive tekan break dia lock pintu sendiri)

2.dia tak bagi alas plastik kat boot blakang so klu beli brg
basah
u all semua kena bawak dulang atau
bekas supaya tak meleleh atau basah.


3.bila nk "open" atau "lock" pintu kete dia senyap je takde bunyi.
(nk jimat bateri kot)


so kesimpulan kete nie mmg bagus utk org muda.golongan eksekutif muda
mmg sesuai guna kete nie sbb dia jimat,berstyle,simple,dan compact.

jadi bg mereka yg ingin mencuba..tak salah jika anda mampu..

harga dia antara RM85XXX hingga RM89XXX.


sebelum nie aku penah memandu kete proton Wira,Gen2,Saga,Waja,perodua Myvi,
kia spectra,dan nissan sentral.Honda mmg lain dari lain.

sebagai pemilik kereta pertama yg baru menggunakan jenama Honda


aku bagi 4Bintang


Well done Honda!

7 comments:

tengku_fir21 said...

warna biru..cantik siott........

helmie affandi chew said...

thankiu..

T.O.P.E.X said...

mewah2 :P

intan said...

woo,mmg berbaloi..hahaha

JIVEBUMZ said...

kete idaman saya nie..uwaaa jimat rupanya pakai honda nie eh rm 60 je full tank.. perghhh

helmie affandi chew said...

to topex:
mana ada mewah,just a nice car..

to intan:
i guess so..

to jivebumz:
jimat lah jugak..yup full tank dia rm60 je,klu dh teramat sgt2 kering mayb blh masuk rm65 kot..

FdausAmad said...

perghh...proton saga pun gua tak merasa lagi nih..